blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG dogyno
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
dogyno



Kreator/Morbid Angel/Nile
pridal dogyno 6.1. 2013 o 15:57



 Bolo 28. 11. 2012. Nespal som ani 4 hodiny, napísal zápočtovku a utekal do Bratislavy. Obloha sa zatemnila a Pišta ma už čakal v Randali. Tento priestor mal byť totiž miestom konania tohto mega koncertu, v komorných priestoroch. Po dezinformácií som síce trošíčku meškal, ale prišiel som včas na to, vypiť pivo a stihnúť komplet aj predkapelu... Ale nebudem predbiehať a poďme pekne postupne:

 

stev_e

 

So Štefanom sa poznáme zo sector.sk, ide o videoherné fórum, kde sa pohybuje dosť v pohode skupina slovenských hráčov, trollov a adminov. Pištu spoznáte podľa toho, že to je chudý vlasáč, ktorý sa lačne pozerá po baculatých babách, prípadne po tej jeho. Vkus na baby máme síce iný, ale muziku máme obaja radi tvrdú. Tešil som sa ako si zapogujeme, ale nemal lístok. Bolo to síce sklamanie, ale aspoň mal kto strážiť kabáty a mladý chalani čo sedeli pri stole boli v pohode a ich mladý vek vo mne obnovil vieru v ľudstvo a metal.

 

Fueled by fire

 

Ako sa z pódia začali ozývať prvé ostré tóny, pobrali sme sa od stolu. Začali hrať presne o 18tej, aj keď na lístku bol čas 19:00 to sa vzťahovalo až na Nile... ale našťastie mi Štefi zavolal a tak som ich stihol. Chalani z LA hrali docela chrumkavý thrash a neraz by som sa daný song nehanbil zaradiť do mojej osobnej knižnice. Na pódiu im hra a spev šli, no ich predstavenie bolo také odhryznuté, že som sa ich potom ešte osobne musel ísť spýtať na názov kapely, keďže som ho prepočul.

 

Nile

 

Citujem z mojich zápiskov priamo na mieste: „Nile, alebo aj utrápená kinderkapela čo sa tvári pochmúrne a ostro zároveň, tam balila 16tky. Pol hodiny sa ladili, pustili si sample speváčky a okrem toho, že šli z playbacku, ešte sa aj neraz badateľne pomýlili...“ Takže v retrospektíve, nepoznám tú skupinu, videl som ich tam prvý krát a netúžim sa k nim vôbec vracať. Hudba bola nudná a tak som po pár songoch odišiel za Steveom na pivo radšej.

 

Morbid Angel

 

Morbiďáci ukázali, že sú hodný svojho mena, zobrali celý Nile, natreli si ich s paštékou na chleba a sundali ich už v prvej ich piesni. Brutalita striedala nárez, a správne prepečený koncert s cibuľou, slaninou a aj opekaným pečivom podávali štýlom metalovej pálenice neidentifikovateľného pôvodu. Atmosféra hustla, rýchlo a besne sa ako hralo, tak aj pogovalo v kotli. Nastavili publikum na Kreator a oslávili aj bubenníkove narodeniny (deň pred koncertom), zborovým pokrikom: „Fuck you play faster!“ Death metal ako sa patrí.

 

Kreator

 

Tak ako sa na thrash metalovú legendu patrí, odpálili to viac než viac. Zobrali publikum, naložili ho na strechu, a odpálili ju aj s polkou Bratislavy na miesto brutálnejšie akým boli zákopy prvej svetovej vojny... Koncert bol v plnom prúde, Pišta sa dostal dnu na čierno a ja som vďaka mojím geniálnym štyrom hodinám spánku nevládal stáť na nohách. Nádherne skombinovaná rýchlosť, jemné tóny a aj maximálna technická presnosť vlastná Nemeckému národu, zabezpečili plný Randal, poriadny rachot, stenu smrti, kruhy a iné koncertové špecialitky... Len v tom najlepšom slovazmysle.

 

Verdikt

 

Bol to sen metalheadov, bolo ich tam plno a kto nebol bude banovať... And fuck Nile.



Prístupov 3292
Kvalita článku
(100%) hlasov 5

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Ako vyhrať LARP
[ 6.3.2018] (príspevkov 0)
Kronika Zla I. - Elfovia sú Zlo
[ 16.1.2016] (príspevkov 1)
Salia de Fleur, časť I.
[ 12.8.2015] (príspevkov 4)
Warhammer 40 000: Rogue Trader – Kapitán...
[ 10.8.2015] (príspevkov 0)
Prvý slovenský Bojový Manuál
[ 29.4.2015] (príspevkov 5)
Dogynove základné info o zbraniach, časť...
[ 11.2.2015] (príspevkov 10)
Mortalita
[ 30.7.2014] (príspevkov 1)
Pláž
[ 12.1.2014] (príspevkov 3)
Bosými nohami
[ 10.11.2013] (príspevkov 6)