Ano mili priatelia varime dalej a dnes si ukazeme ako sa da opiect chleba. Nie je to zlozite, len je to trosku horuce. Je niekolko sposobov ako opiect chleba a tie ktore viem vam tu rozpoviem, takze podme na to.
Na prvy sposob budeme potrebovat: Drevo, ohnisko, zapalky, stare noviny a papek.
Na druhy sposob potrebujete mat kozub, drevo, papier, zapalky, alebo zapalovac, rost a daco na otacanie.
Na treti sposob bude treba aj elektrika a hriankovac.
Na stvrty sposob treba sporak, panvicu a daco na otacanie.
Na vsetky uvedene je treba nakrajany chleba.
Takze zacnime prvym. Nalozime drevo na ohnisko a napchame tam aj papier. Zapalkami zapalime papier, mozte to spravit aj po indiansky, ale varujem vas, indiani nepoznali chleba. Ked nam to uz pekne hori, nastokneme krajec chlebu na papek a opekame, az pokym chleba nechyti zlatistu farbu. Ak nam padne, tak iba znova nastokneme a opekame dalej. Chvilku pockame pokym vychladne, aby sme sa nepopalili a s chutou konzumujeme.
Druhy sposob je o cosi zlozitejsi, pretoze teraz treba ohen zalozit v krbe. Ked sa plamene trosku skludnia, polozime nad ne rost. Naukladame nan chleba a opecieme najskor z jednej strany. Ked mame z jednej strany opecene, zobereme nas nastroj na otacanie a prevratime chleby na druhu stranu. Opeceme aj tu a dame prec z ohna. Ofukame a mozme podavat.
Treti sposob zacneme zapnutim hriankovaca do elektrickej zasuvky. Nastavime stupen opecenia. Kazdy mna rad inak speceny chleba. Ja si davam na trojku. Umiestnime chleba do urcenych otvorov a zapneme. Pockame pokym nam chleba nevyskoci, alebo pokym sa hriankovac nevypne. Ochladime a mozme jest.
Pri stvrtom sposobe treba mat skusenosti s panvicami a sporakmi. Zapneme sporak, polozime panvicu a na nu chleba. Opeceme s pomocou nastroju na otacanie z oboch stran. S tymto sposobom moc skusenosti nemam, preto sa chodte spytat dakoho ineho.
Na opekany chleba sa da natriet vsetko to iste ako na normalny. Odporucam syr, alebo maslo.