blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG dogyno
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
dogyno



Ziva voda
pridal dogyno 9.11. 2008 o 23:44

/Pribeh a autor sa nezarucuju za rasizmus, nepristupnost, nenavist, drzost, vulgarizmy, a vsetko ostatne co by malo reprodukovat udalosti tak ako sa mi prisnili./

 

Obraz prechadza ponad krater s jazerom, jazero je nepokojne a striebristo sa leskne. Na jednej strane jazera je Chernobyl a na druhej daka chemicka tovaren. Na jezere sa plavi lod. Je to parnik s tromi kominmi a stale je blyzsie a blyzsie. Je neprirodzene vysoky a natiahnuty. Jeho meno je Victoria. Cez palubu zrazu leti maly cierny trojuholnik. Je to maly cln a v nom neni nic len lano, dve lavicky, vesla a ja. Sedim tam a na sebe mam iba rifle a opasok. Slnko ma krasne hreje v tvari a vlny ma hojdaju. Co tu vlastne robim? Neviem, ale mam pocit, ze som tu neni len tak a ze ta voda je az moc strieborna.

Jedna z vln mi zrazu obleje ruku. Mam ju celu spalenu ako po obliati kyselinou kralovskou. Pali ma a koza na nej chyba. Do duse sa mi vkrada strach. Uz to zacina. Za mnou je hmla a predomnou sa z hmly vynori ludska postava, ktora sa pohybuje ako vlna. Je to muzska postava, chuda a svalnata. Cela je hnilobne strieborna. Nema tvar a ani genitalie. Spod sanky sa jej spusti bezzuby koznaty otvor a daco nehlucne zakrici. Vrha sa po mne a z vln ich je vokol clna stale viac.

Veslujem ako o zivot. Podchvilou sa obzeram a vidim ako sa zelena hmla predomnou rozostupuje.

Strieborne tela na mna spliechaju stale kyselinu a snazia sa ma stiahnut pod hladinu. V dialke pocujem syreny. Stare, hukanie a piskot z kovovej truby. Z hmly sa vynara molo. Z neho na mna kyva dievca s dlhymi vlasmi. Vidim len jej obrysy.

Veslujem k nej. Uz som skoro pri mole, ked mi zrazu skoci do clna a ukazuje na breh co nie je ponoreny v hmle. Svieti tam slnko a na kopci je tam vojensky tabor. Na mieste kam ukazala sa nachadza velka zelezna brana, ako v dakom prieplave.

Veslujem ako o zivot. Ona sa pritom na mna pozera jej vystrasenymi modrymi ocami.

Obraz ukazuje vojensky tabor na kopci. Uz je noc. Reflektory sleduju hladinu. Vojaci v dlhych kabatoch s kalachmi v rukach stoja pri rampe. V dialke zavije vlk a vojaci sa za zavitim otocia s lacnym vyrazom v ociach.

Obraz ukazuje zhrdzanevu branu prieplavu. Za branou je hlboky kanon v ktorom ludia stavaju trup lode a na brehoch kanonu su luky mladej travy. Ponad branu zrazu vlna hodi cln s dvoma ludmi a tromi striebornymi telami. Dievca sa chyti okraju diery kanonu ktoru brana oddeluje od jazera. Drzim sa jej a spoku vylezieme na breh kanonu. Predomnou sa tyci obrovsku kovovy plat. Padam do kolien a so zufalym vyrazom citam napis Victoria.

Dole v kanone otvoria stavidla a my tam nahy pozorujeme tok vody cez sito. Dievca pride postvornozky blyzsie k cistej vode kde by nemali byt ziadne potvory a zacne sa s nou hrat. Vsimnem si, ze na chrbte ma tri strieborne pupaky. Vyrazky ktore ak sa nevytlacia, zmeni sa osoba na strieborne telo.

Zacnem jej ich vytlacat. Zrazu ju strhne strieborna ruka pod hladinu. Vrham sa za nou. Na povrch, kde strieborne tela masakrju stavitelov clnu, stupaju iba nase bubliny. Zrazu sa z vody vynori ona. Vystrasena a otrhana od monstier sa zenie po klzkej trave, chyti sa plechu, ktory sa zrazu povoli a ona pada do vod smrti, Za nou padne plech a nasa krv sfarbi nocnu vodu na cerveno. Svetlo reflektora prejde po hladine a v dialke sa zacne ozyvat syrena.

/Prebudzam sa a som uplne zmordovany/



Prístupov 1116
Kvalita článku
hlasov 0

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Ako vyhrať LARP
[ 6.3.2018] (príspevkov 0)
Kronika Zla I. - Elfovia sú Zlo
[ 16.1.2016] (príspevkov 1)
Salia de Fleur, časť I.
[ 12.8.2015] (príspevkov 4)
Warhammer 40 000: Rogue Trader – Kapitán...
[ 10.8.2015] (príspevkov 0)
Prvý slovenský Bojový Manuál
[ 29.4.2015] (príspevkov 5)
Dogynove základné info o zbraniach, časť...
[ 11.2.2015] (príspevkov 10)
Mortalita
[ 30.7.2014] (príspevkov 1)
Pláž
[ 12.1.2014] (príspevkov 3)
Bosými nohami
[ 10.11.2013] (príspevkov 6)