blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG dogyno
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
dogyno



Exil 6. zápis: ráno
pridal dogyno 19.1. 2010 o 20:11



Je ráno, vonku je ešte tma apíšem to vnemožnom šere. Nedokážem už ďalej spať. Aktomu, som dnes mal jeden znaj-zvláštnejších snov, čo si pamätám. Celé telo sa mi trasie tým čo má dnes prísť aja to zo seba jednoducho potrebujem dostať.
Pripadám si ako prestrašená teenagera čo sa strhla zo zlého sna, ale tak aby sa mne, snívalo, že som bol panovníkom?
Pamätám si ako som sedel na hromade zperzských vankúšov pod kupolou zvnútra pripomínajúcej drahokam. Pripadal som si tam neskutočne malý, ale zároveň najväčší zo všetkých. Mal som na sebe tie isté veci ako teraz, dokonca aj ten kožák čo mi zobrali... Ale, ten bol upravený, síce na ňom boli len našité kusy kože, ale bolo to ako určitý znak postavenia vspoločnosti...
Práve ma oblial studený pot, pri uvedomení, že všetko čo je vsnoch, som už musel zažiť aak nie naozaj tak aspoň vnemovo...

Pretrel som si tvár rukou. . . . ._______ Je mi zima.

Odrátávam minúty a čas stále beží, preteká mi pomedzi prsty ako zrnká piesku. V tom sne som tam sedel, obklopený bohatstvom, slávou a ženami. V pozadí tam hrala príjemná orientálna hudba, ale tak ako ona, tak sa aj celý obraz pred mojimi očami rozmazával, až do okamihu, keď bolo všetko čiernobiele, až na vchodové dvere.
Mimo, gracióznych pohybov, vôkol mňa, som sa postavil. Bolo to ako keď sa v ruskom filme objaví havajská tanečnica. Všetko zastalo a všetky pohľady sa upriamili na mňa... Mal som chuť kričať, zvresknúť na nich bežia preč. Preč od mňa, a preč z tej krajiny.
Dvere sa rozdrapili a dnu vtrhli ozbrojený muži. Mali na sebe uniformy béžovej farby a v rukách strieborné strelné zbrane. Ukázal som na nich prstom: „Von!“ Dnu vošli ďalší dvaja a s nimi aj jeden čo bol očividne ich veliteľ. „Ako sa opovažujete priniesť sem zbrane? To to nie je vaša krajina a ani vaša vec sa do nej starať! Von!“
Veliteľ sa na mňa pohŕdavo pozrel. A usmial sa, len tá spomienka mi nahnala znova ten istý strach ako v tom sne. Odporná úlisná tvár fešáka v uniforme, ktorému sa v očiach značí lesk sukničkára.
„A to mi povie muž čo spôsobil chudobu a zabil svojich predchodcov...“
- Všetky pohľady sa otočili na mňa, tak ako nenávistné pohľady jeho stúpencov, tak aj zmätené pohľady ľudí kráľovského dvora.
Nezmohol som sa na nič iné, než vyjavené: „ČO?!“
A je to tu... Prvé zvuky prebúdzajúceho sa sveta, v ktorom som sa prebudil, slnko, kohút a prvé ruchy krokov ich rozospatých otrokov bez nároku na reč.



Prístupov 1360
Kvalita článku
(100%) hlasov 1

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Ako vyhrať LARP
[ 6.3.2018] (príspevkov 0)
Kronika Zla I. - Elfovia sú Zlo
[ 16.1.2016] (príspevkov 1)
Salia de Fleur, časť I.
[ 12.8.2015] (príspevkov 4)
Warhammer 40 000: Rogue Trader – Kapitán...
[ 10.8.2015] (príspevkov 0)
Prvý slovenský Bojový Manuál
[ 29.4.2015] (príspevkov 5)
Dogynove základné info o zbraniach, časť...
[ 11.2.2015] (príspevkov 10)
Mortalita
[ 30.7.2014] (príspevkov 1)
Pláž
[ 12.1.2014] (príspevkov 3)
Bosými nohami
[ 10.11.2013] (príspevkov 6)